Wonen in Heusden

De gemeente Heusden

Een heerlijke plek om te wonen

De gemeente Heusden, een heerlijke plek om te wonen. De gemeente bevat een mooie mix van veel natuur, winkels en voorzieningen in de buurt, een rijk verenigingsleven, dichtbij de stad en vele mooie plekjes om te bezoeken. Kortom: Dé plek om uw droomhuis te verwezenlijken.

Goede ligging

De gemeente ligt in het noorden van Noord-Brabant, ingeklemd tussen Loonse en Drunense Duinen, de Maas en de gemeenten ’s-Hertogenbosch en Waalwijk. De gemeente ligt direct aan de snelweg A59, waardoor ze goed bereikbaar is. Ook het openbaar vervoer is er goed geregeld. Heusden bestaat uit 11 kernen waar ruim 43.000 mensen wonen. 

Scholen en buitenschoolse opvang

Een groot aantal scholen staan er in de gemeente. De meeste daarvan zijn basisscholen.  Buiten de vier kleine kernen Doeveren, Herpt, Heesbeen en Hedikhuizen hebben alle kernen (zeven) één of meer basisscholen. In Drunen zit ook een middelbare school: Het d’Oultremontcollege. Deze school biedt onderwijs op alle niveaus. Met als extra richting; het Technasium.

Daarnaast bevat de gemeente ook twee scholen, in Heusden en Drunen, die speciaal onderwijs bieden. Er zijn verschillende vormen van kinderopvang aanwezig, zoals kinderdagverblijven, buitenschoolse opvang en peuterspeelzalen. Voor ieder kind een geschikte opvang of school!

Dromen. Doen. Heusden.

De gemeente Heusden weet wat ze wil en maakt daar actief gebruik van. Ze geeft ruimte aan de dromen van inwoners, bedrijven en verenigingen. Samen met hen zet zij plannen om in actie. De MogelijkMakers willen u vanuit die gedachte graag helpen om een mooie plek te vinden om te wonen. En uw droom waar te maken! Bekijk bij nieuwbouwprojecten alle opties. Heeft u vragen of wilt u advies? Neem dan contact op met een van onze MogelijkMakers. Zij helpen u graag!