Zonnepanelen zijn enorm populair

Steeds meer mensen schaffen zonnepanelen aan. De zonnepanelen zijn heel wat goedkoper dan een aantal jaar geleden. Hoe duur de zonnepanelen zijn is afhankelijk van de hoeveelheid panelen u wilt plaatsen op uw dak. Dit is in veel gevallen ook mogelijk wanneer u uw droomhuis realiseert in een van de duurzame wijken in onze gemeente.

Wat doen zonnepanelen?
De zonnepanelen zetten het zonlicht om in elektriciteit. Doordat er ook een omvormer wordt geïnstalleerd die het zonlicht omzet in bruikbare wisselstroom, kunt u deze stroom gebruiken voor uw elektronische apparaten in huis. Op deze manier kunt u profiteren van uw eigen duurzame zonne-energie.

Aanschaffen van zonnepanelen
Allereerst is het belangrijk om te weten of je een geschikt dak hebt voor zonnepanelen. Vraag een installateur of een verkoper van zonnepanelen om dat te beoordelen. Daarna moet u besluiten hoeveel zonnepanelen en welke u wilt. Kijk naar verschillende organisaties die zonnepanelen aanbieden want er zit veel verschil in de prijzen én kwaliteit. Het voordeel is dat u voor zonnepanelen geen btw hoeft te betalen. Wat zeker niet onbelangrijk is om te kiezen voor de juiste energieleverancier. Want er kan flink op de energierekening worden bespaard. 

De consumentenbond
De consumentenbond heeft onderzoek gedaan naar het productieproces van de zonnepanelen in fabrieken. De conclusie is dat er een duidelijke trend is naar meer en betere kwaliteitscontroles. Bijna alle merken hebben een goed advies gekregen.

Voordelen
De zonnepanelen maken je huis meer waard, ze gaan op termijn geld opleveren. Daarnaast geeft u uzelf een stukje zekerheid. U heeft geen last meer van stijgende stroomprijzen. Daarnaast is een van de voordelen dat het duurzaam is en goed voor het milieu. De zonne-energie die u nodig heeft is altijd en overal beschikbaar, daarmee zijn zonnepanelen breed inzetbaar.

Geerpark
In de duurzame wijk Geerpark worden 800 woningen gerealiseerd, deze worden standaard goed geïsoleerd met op het dak volledig geïntegreerde zonnepanelen. Energiebedrijven, netbeheerders en ontwikkelaars passen de nieuwste technieken toe.

“Mensen die voor het eerst een eigen woning bouwen realiseren zich vaak te laat wat er nodig is voor nul-op-de-meter. Een architect moet vanaf de allereerste schets deze wens kennen en meenemen. Zorg ervoor dat je woning in ieder geval geschikt is door meteen te investeren in een goede isolatie. In een later stadium zijn deze aanpassingen vaak te kostbaar. Dat ligt anders met zonnepanelen; die kun je ook in een later stadium nog van je spaargeld laten installeren.” Aldus MogelijkMaker Oscar van Limburg.