Thuis in De Grassen

Waar vroeger alleen gras groeide, is nu ruimte gemaakt voor nieuw leven. In De Grassen woon je echt buiten. Water en groen zijn volop aanwezig in deze heerlijke nieuwe wijk met een dorps en rustiek karakter. Dichtbij het gezellige Vlijmen en levendige Den Bosch. Droom jij ook regelmatig hoe je nieuwe woonomgeving er straks uit komt te zien? Met deze tekening krijg je alvast een beeld van De Grassen qua groen, water en spelen. Samen met de toekomstige bewoners zijn deze drie elementen ontworpen. 

Groene sfeermakers

De lanen, linten, en slingerstraatjes met charmante namen als Parelgras en Siergras, worden versierd met fraaie siergrassen. We zien hier straks fraaie bomen groeien zoals de ‘Magnolia’, ‘Robin Hill’ en ‘Sunburst’. Deze groene sfeermakers zorgen straks voor een gevoel van rust en geborgenheid. Ook de beleving van water wordt op verschillende plekken van De Grassen tastbaar. Om bij Hollands weer het hemelwater goed op te kunnen vangen, leggen we twee wadi’s (waterbergingsplaatsen) aan. In droge tijden zien deze wadi’s eruit als bloemrijke grasvelden waar vlinders volop kunnen fladderen en kinderen kunnen spelen. 

Op deze tekening zie je een indicatie van de bomen en planten die er in je nieuwe wijk komen. En op deze plattegrond kun je zien waar deze komen te staan (op de plattegrond staan cijfers. Deze cijfers verwijzen naar de bomen en planten op de tekening). 

Buitenspelen in het gras

Voor kinderen van alle leeftijden komen er leuke speeltuintjes op vier centrale plekken. Hier kunnen ze heerlijk buitenspelen! Je verlangt er vast naar om te genieten van al dit moois. In september 2017 gaan we het gras inzaaien langs het fietspad tussen de Verdilaan en De Grassen. Ook strooien we dan graszaden op het speelveld aan Veldbies en Siergras, zodat het hier mooi groen gaat kleuren. Vanaf april 2018 kunnen de kinderen zich hier lekker uitleven op de nieuwe speeltoestellen. De andere speeltuintjes leggen we later aan. Rond december 2017 wordt Parelgras omlijst met een haag.

Hier kun je foto's bekijken, zodat je een indicatie hebt van de speeltoestellen: 

Blijf op de hoogte

Je komt in een populaire wijk te wonen. Bijna alle kavels zijn al verkocht! Ook de woningen van Van Wanrooij zijn nagenoeg allemaal verkocht. In november start Van Wanrooij met de bouw van de woningen.

Ben jij ook zo benieuwd naar je nieuwe buren en wil je de laatste ontwikkelingen op de voet volgen? Like dan de Facebookpagina: @Grassenvlijmen.

Het groene, dorpse karakter van De Grassen krijgt zo steeds meer vorm.
Veel plezier met dagdromen over je nieuwe droomplek!