De Grassen: straten

Groene straten
Exclusief voor De Grassen: vijf straten krijgen een natuurlijke uitstraling passend bij het groene, dorpse karakter van je nieuwe woonwijk! Dit zijn de straten: Parelgras, Veldbies, Oranje Zegge, Pampas en Bosbeemd. Bij het woonrijp maken in 2018 worden deze straten opnieuw bestraat met tussen de stenen dunne banen waar straks gras groeit.

 

De rijbanen krijgen sjieke paars/bruin getinte straatbakstenen met de klinkende naam ‘Dordogne’. De overige bestratingsmaterialen krijgen een donkergrijze kleur.

Nieuwe straatnaam
Toekomstige bewoners die een huis gekocht hebben aan Morgenster zijn misschien een beetje verrast door het straatnaambordje met de nieuwe naam: Witbol. Op advies van de Straatnamencommissie is de naam Morgenster veranderd in Witbol, omdat Morgenster wel erg veel lijkt op de straatnamen in Geerpark/Goede Morgen en dat is verwarrend.

Parkeerplaatsen
Er zijn meerdere parkeerplaatsen aangelegd in het gebied waar de woningen komen die Van Wanrooij laat bouwen. De straatstenen die hiervoor nu gebruikt zijn, worden later vervangen door nieuwe gebakken stenen. Dit gebeurt tijdens het woonrijp maken in 2018.